Diplomatic Council
NL Mobility op Facebook
Open Menu

NL Mobility's Blog

Deel ook uw ervaringen over elektrisch rijden met anderen. Stuur uw tekst met minimaal 1 foto naar info@nlmobility.nl

De Mitsubishi Outlander

17 juni 2014

Mitsubishi Outlander PHEV

Via NL | Mobility hebben Gerda Hardeman en ondergetekende 5 dagen een Mitsubishi Outlander PHEV mogen proberen. Het was een prachtige ervaring!

We hadden wel even wat tijd nodig om een beetje grip op deze auto te krijgen. Het hybride systeem werkt heel mooi. Je kunt elektrisch ongeveer 50km rijden. Het is een ideale auto als je niet meer dan 100 a 150km per dag rijdt. Het benzineverbruik is wat je kunt verwachten van een auto van 1800 kg, ongeveer 1:13 a 1:14. Zo'n auto vangt ook veel wind en dat maakt het benzineverbruik relatief hoog.
Als je 100km hebt gereden en je gaat dan over op elektrisch, is het wel leuk om je gemiddelde verbruik flink te zien dalen. Op een gegeven moment zag ik 1,9lt /per 100km op het display staan. Dat geeft wel een aparte sensatie.

Ons is verteld dat er veel van deze 4x4 Mitsubishi Outlanders PHEV zijn verkocht in de leasemarkt. Het interessante voor de zakelijke rijders is de lage bijtelling (7%). Omdat de overheid ook geen wegenbelasting heft, houd je maandelijks nog eens het geld voor een volle tank in je pocket. Nog wat aankoopsubsidies erbij en het wordt een aantrekkelijk voorstel, maar dit dus vooral voor de zakelijke rijders.

Het is wel even wennen dat je niet hoort of de motor loopt. Het is ook even wennen aan het instrumentarium. Geen toerenteller maar iets heel anders. Twee indicatoren voor brandstof, links de accu, rechts de benzinetank. Het totale rijbereik wordt netjes bij elkaar opgeteld weergegeven.

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt van het achteruit rijden waarbij je display fungeert als achteruitkijkspiegel. Het werkt echt fantastisch (https://www.youtube.com/watch?v=KJoxkJiSHrI )

Wij bedanken NL | Mobility voor de gelegenheid om deze Plug In hybride uitgebreid te proberen.

 Wat Gerda en mij betreft is dit voor herhaling vatbaar. Mijn tip aan Mitsubishi – vergroot het bereik van het elektrisch rijden, dan wordt het nog aantrekkelijker en natuurlijk veel milieuvriendelijker.

 

Ron Vervoort

Bloggers:

Iedere week zal een testrijder een stukje tekst met foto's plaatsen over zijn of haar ervaringen met elektrisch rijden. Ook interesse om eens proef te rijden in een volledig elektrische of een plug in hybride auto, of een stukje te rijden met een volledig elektrische motorfiets, stuur een mail naar : info@nlmobility.nl of een tweet naar @nlmobility.