Diplomatic Council
NL Mobility op Facebook
Open Menu

Nieuws

PERSBERICHT

26 oktober 2015

 

PERSBERICHT

 

Rijden op de zon – NL Mobility faciliteert aanvullend duurzaam wagenpark Dierenbescherming

 

  • Schenking van 2,7 miljoen euro door Nationale Postcode Loterij aangewend voor dertig puur elektrische dierentransporters en 7 Animal Rescue Vehicles
  • Zonnepanelen genereren groene stroom om elektrisch wagenpark het hele jaar door duurzaam te laten rijden

 

Rotterdam, 23 oktober 2015 – Het samenwerkingsverband NL Mobility, Verhagen Zonnepanelen en Mobilita Bedrijfswageninrichtingen verzorgde voor de Dierenbescherming deze week een 100% duurzame aanvulling op het bestaande wagenpark met een vloot nieuwe auto’s die volledig opereren op groene stroom. Een gift van 2,7 miljoen euro door de Nationale Postcode Loterij bood de Dierenbescherming de mogelijkheid om dertig volledig elektrische dierentransporters en 7 Animal Rescue Vehicles aan te schaffen. NL Mobility faciliteerde vervolgens een infrastructuur waarbij het volledige elektrische wagenpark het hele jaar door op zonne-energie en groene stroom opereert.

 

Rijden op de zon! Dat is de gedachte achter het gedeeltelijk vernieuwde wagenpark van de Dierenbescherming, bestaande uit dertig volledig elektrische Nissans e-NV200 en zeven Mercedes-Benz Sprinters Bluetec. Voor dit doel arrangeerde het samenwerkingsverband NL Mobility, Verhagen Zonnepanelen en Mobilita Bedrijfswageninrichtingen een infrastructuur van oplaadpunten (27 laadpalen en drie supersnelladers) bij de vestigingen van de Dierenbescherming die door zonne-energie worden gevoed. Die zonne-energie wordt opgevangen door 624 zonnepanelen verspreid over de daken van zes vestigingen van de Dierenbescherming. De opbrengst daarvan volstaat om het elektrische wagenpark van 30 elektrische auto’s het gehele jaar door te laten rijden.

 

Duurzame klimaatregeling

Rijden op de zon gaat voor Mobilita Bedrijfswageninrichtingen echter verder dan enkel het opladen van auto’s. Om de batterijen de aandrijving van de auto’s zoveel mogelijk te sparen, heeft Mobilita een speciale opbouw en interieurinrichting voor de dierentransporters ontwikkeld.

 

Om de temperatuur en lucht aangenaam te houden voor de dieren wordt de klimaatregeling van de auto's, evenals de interieurverlichting en zwaailampen gevoed door zonnecellen op het dak van de auto’s die Mobilita Bedrijfswageninrichtingen middels een aluminium frame op het dak van alle voertuigen monteerde. De actieradius van de auto wordt dus nooit beperkt door extra stroomgebruikers

 

Samenwerking Fastned

Om de elektrische auto’s van de Dierenbescherming een landelijk bereik te bieden, is bemiddeld in een samenwerking met Fastned, het landelijke netwerk van supersnellaadpunten op basis van groene stroom. Voor deze gelegenheid heeft Fastned voor alle elektrische auto’s van de Dierenbescherming twee maanden lang gratis laden toegezegd.

 

Om het woord bij de daad te voegen werden alle nieuwe auto’s afgelopen donderdag in Spijkenisse overhandigd aan de Dierenbescherming. Medewerkers van de Dierenbescherming-vestigingen kwamen uit alle windstreken naar Spijkenisse om daar hun nieuwe dierentransporter op te halen. Op de terugreis deden ze direct de diverse Fastned-vestigingen aan om zich het opladen met de supersnelladers eigen te maken.

 

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

NL Mobility:
contactpersoon Steef Korfker - 06-53692402 – s.korfker@nlmobility.nl
www.nlmobility.nl